DUO Kempkensberg: update (1)

[Bijgewerkt 19-03-2015]. Een van mijn meest gelezen berichten is mijn blogpost van 23-08-2011 over het nieuwe DUO gebouw dat in 2011 werd opgeleverd. Toch wel bijzonder, omdat ik helemaal geen deskundige ben, maar slechts een in architectuur geïnteresseerde leek. En daarnaast een buurtbewoner, het DUO gebouw staat zowat bij mij om de hoek. De vorderingen in de bouw maakte ik dus van dichtbij mee. En ook de sloop van de vier vroegere kantoorgebouwen. De torens ‘geel’ en ‘blauw’ (*) zijn intussen al met de grond gelijk gemaakt. De afbraak van de torens ‘rood’ en groen’ (*) zijn eind vorig jaar ook begonnen.

(*) De vier torens hadden sinds 1984 elk een eigen kleurmarkering op de gevel.
[Opmerking 19-03-2015]. Deze kleurmarkering (‘s avonds verlicht) werd ontworpen door Frans en Marja de Boer-Lichtveld. Het kunstwerk zonder titel wordt niet meer vermeld op de website www.staatingroningen.nl, maar nog wel in dit Wikipedia overzicht.

duo_september 2012

Mijn blogpost van anderhalf jaar geleden heb ik nog eens tegen het licht gehouden.
Naast een paar kleine tekstuele verbeteringen heb ik een korte passage toegevoegd over de oorsprong van de ‘organische architectuur’ (Frank Lloyd Wright en Louis Sullivan).
Ook de bronnen op literatuurlijst heb ik nog eens gecheckt. Twee recente artikelen zijn toegevoegd (beide uit een architectuurtijdschrift met de wonderlijke naam Wolkenkuckucksheim).

[09-05-2014] Meer foto’s van het DUO gebouw:

Duo Kempkensberg: foto’s 2011 ;
Duo Kempkensberg: foto’s 2012-2013 ;
Duo Kempkensberg: (update 2) foto’s sloop oude kantoortorens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.